ÅRETS KROGINTERIÖR 2018


L’Avventura, restaurangen som Millimeter har gjort inredningskonceptet för, har nu blivit nominerad som en av tre restauranger i kategorin "Årets kroginteriör". Millimeter har tidigare varit nominerade till samma pris 2016 för Brasseriet på Kungliga Operan. Vinnaren utses måndag den 22 oktober 2018 på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm.

Priset Årets Kroginteriör delas ut till en restaurang som ”genom sitt inredningskoncept och miljö höjer gästens trivsel och skapar en extraordinär restaurangupplevelse. Restaurangen förvaltar en klassisk miljö eller har skapat en unik ny rumsupplevelse som utgör en unik attraktionskraft för nytillkommande eller återkommande gäster.”

 

Restauranggalans motivering:

L'Avventura

I en K-märkt före detta nöjessalong som tidigare bjudit på både mat, dryck, bio, teater samt dans huserar nu ytterligare en restaurang. Namnet visar vägen till kökets inriktning och till mer sydliga breddgrader men detta syns även i matsalens piazza. Här har man på ett mycket varsamt sätt även verkligen månat om originaldetaljerna från 20-talets klassicism med dragning åt fransk art deco.


Millimeter Arkitekter
Del av ETTELVA Arkitekter

Maria Skolgata 79A
118 53 Stockholm, Sweden

T : +46 (0) 8-505 55 500
E : info@millimeter.se

Copyright © 2020 Millimeter.
All rights reserved.

Top